Vinurile și masa de Paște

      11900054_678835768913635_6564474293256001824_n 

     Vinul, licoarea bahică ce ne încântă simțurile și papilele, nu trebuie să lipsească de pe masa niciunui creștin în ziua de Paști. Legat în mod indubitabil de cea mai importantă sărbătoare a creștinătății prin simbolistica sa profundă, vinul roșu, în special, este produs cu multiple beneficii și pentru sănătate, nu doar pentru spirit. Astfel, un pahar de vin roșu, rose sau chiar alb, consumat în timpul mesei pascale ne ajută să tolerăm mai uşor preparatele pe bază de carne de miel, stimuland digestia, în special în cazul celor care au menţinut tradiţia celor 40 de zile de post.

      În alegerea vinului potrivit pentru masa în familie din duminica Paştilor este foarte important să ţinem cont de anumite aspecte, cum ar fi felul fripturii care se serveşte. De exemplu, în cazul în care avem o friptură de miel sau de ied, recomandăm consumul de vin roşu sec, corpolent şi viguros. O alegere potrivită în acest caz ar fi Feteasca Neagră, un soi autohton originar din zona Moldovei, considerat a fi cel mai vechi soi romanesc (unele surse afirmă că ar avea peste 5000 ani), dar şi vinurile din soiuri internaţionale, precum Cabernet Sauvignon sau Shiraz. Un alt vin potrivit, demisec de această dată, este Băbeasca Neagră, tot un soi autohton, destul de rar, dar foarte popular în ultima perioadă. Nu în ultimul rand, recomandăm vinul roşu pelin, un vin special, obţinut prin macerarea vinului cu flori de pelin uscate şi gutui, ce îi coneră un gust şi o aromă aparte, uşor amăruie, dar extrem de plăcute.

       În cazul în care ne decidem să optăm pentru o variantă de friptură mai light, cum ar fi carnea de pasăre sau dacă nu dorim să consumăm carne de miel din motive personale, putem asocia mesei pascale un vin alb demisec, uşor aromat, cum ar fi Şarba, soiul emblemă al Vrancei ori o Fetească, fie ea albă sau regală. Nu în ultimul rand, putem opta chiar şi pentru un spumant rose sau alb demisec, care prin efervescenţa sa ne ajută să tolerăm mult mai uşor preparate culinare consistente.

       Vin de Vrancea, distribuitor autorizat Casa Panciu şi Crama Gîrboiu recomandă pentru masa de Paşti:

  • Domeniile Panciu Fetească Neagră Sec

  • Casa Panciu Băbească Neagră demisec

  • Epicentrum Merlot & Cabernet Sauvignon

  • Vin pelin by Crama Gîrboiu

  • Epicentrum Şarbă & Plăvaie

  • Casa Panciu Fetească Albă demisec

  • Domeniile Panciu Chardonnay

  • Casa Panciu Spumant roze

  • Cuartz by Crama Gîrboiu spumant alb brut

     facebook    / Vin de Vrancea       

       

error: Continut protejat @ copyright