Masa de fructe – Un moft sau un must have ?

Masa de fructe reprezintă o alternativă sănătoasă, gustoasă şi aspectuoasă pentru clasicele cartoane cu prăjituri aşezate pur şi simplu pe mesele invitaţilor. Dar şi la bufetul de fructe se pot face greşeli: cea mai mare este să pui un amalgam de mere, banane, struguri etc., în ideea că va da o impresie de “abundenţă”. Contează foarte mult şi aspectul bufetului, dar trebuie să se pună accentul pe accesibilitate, să fie practic şi gustos, apetisant.

Nu vă bazaţi pe cei de la sala de evenimente atunci când vă spun că vă fac ei bufetul de fructe. De cele mai multe ori, veţi avea câţiva pepeni, poate un ananas tăiat, și câteva fructe netăiate şi aşa mai departe, din simplul motiv că nu au personal suficient ca să vă pregătească un bufet pe măsura evenimentului. S-au întâlnit multe cazuri în care mirii au solicitat doar candy bar, asigurându-se că fructele vor fi acolo, din partea restaurantului – iar la faţa locului au constatat că nu există decât fructe întregi (şi nici pe departe suficiente).

Dacă vă doriți altceva, vă recomadăm varianta de juice bar (fructe+ sucuri naturale la carafe cu robineți) sau o combinație între fructe și brânzeturi (cheese bar).

În cazul în care alegeți varianta de juice bar vă recomandăm să optați pentru sucuri naturale presate la rece și NU la sucuri pline de E-uri. Pentru un juice bar perfect aveți nevoie de suficient suc pentru numărul de invitați (200 ml/ invitat în cazul nunților la care se consumă alcool, sau 300 ml/invitat în cazul nunților la care nu se consumă alcool). Cantitatea de fructe comandată pentru juice bar este mai mică decât în cadrul unei mese de fructe normale, fructele găsindu-se deja în sucuri.

Pentru cheese baruri lucrurile sunt mai complexe: trebuie să alegeți fructele potrivite pentru a le combina cu brânzeturile dorite. Recomand struguri, curmale, smochine, sâmburi de tot felul (caju, nuci pecan, nuci, migdale, etc), împreună cu branzeturi și cașcavaluri maturate.

Fântâna de ciocolată este în ultima vreme din ce în ce mai puțin folosită, datorită costurilor ridicate (ciocolata trebuie să fie calitativă , iar fructele trebuie să fie tăiate special pentru a fi folosite în combinație cu ciocolata, necesită personal care supraveghează și fac refill dacă este cazul), în plus candy barul a înlocuit nevoia de dulce din ciocolată. Mulți dintre miri sunt de părere că este ceva vechi și care implică costuri inutile.

Am întâlnit și cazuri în care se dorește amplasarea câtorva fructe printre prăjituri, și nu o masă de fructe separată, mirii dorind să economisească bani sau consideră asta o inutilitate.

Din experiența acumulată în ultimii ani vă pot spune că fiecare pereche trebuie să alegă ce consideră important pentru nunta lor, dar trebuie ținut cont și de faptul că oamenii s-au obișnuit să primească prăjituri și fructe atunci când ajung la nuntă/eveniment. Sfatul meu este să optați pentru două mese separate: una pentru candy bar și alta pentru masa de fructe/cheese bar/ sau juice bar, sau să încercați o așezare pe laterale a fructelor și pe mijloc a prăjiturilor (în cazul în care aveți la dispoziție o masă lungă dreptunghiulară). Important este să țineți cont de cromatică, tematica aleasă, sală, spațiu, cantitate și de ce tip de persoane aveți invitate.

Atenţie, deci, la planificarea nunţii. Dacă v-aţi hotărât că doriţi un bufet de fructe, asiguraţi-vă că va fi aşa cum trebuie şi apelaţi, pentru asta, la profesionişti.

Loreen Mariage – The Wedding Planner

error: Continut protejat @ copyright